ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Tilbake

Alt du trenger å vite om vegansk sminke

Har du hørt om vegansk sminke, men vet ikke helt hva det innebærer? Det finnes mange begreper å holde orden på, vegansk, vegetarisk osv? Ingen grunn til uro, her forklarer vi alt for deg!

sowimage

Våre produkter hos Yves Rocher anses å være 100% vegetariske, hundrevis av produkter er også veganske og de finnes i alle produktkategorier (hudpleie, hygiene, sminke etc.). Ja, men hva med begrepene vegan og vegetarian, hva betyr de egentlig?

Hva innebærer det å være vegan?

Det er dels et type kosthold, kalt veganisme, der man ekskluderer alle produkter som består av ingredienser med animalsk opprinnelse og derivat (som meieriprodukter, egg eller honning), assosiert med en filosofi mot dyreutnyttelse. Veganisme er også en livsstil som gjenspeiler etiske valg som tilpasses på daglig basis og som f.eks. påvirker hvordan man velger kosmetikk eller klær.

Å være vegan innebærer altså å følge et vegansk kostholdOG tilpasse sin livvstil i henhold til samme prinsipper. For eksempel ikke kjøpe skinn eller ull, ikke bruke sminke som er basert på ingredienser med animalsk opprinnelse som keratin eller kollagen osv.

 

sowimage

Hvordan er det med Yves Rochers produkter?

Produktene anses å være 100% vegetariske og flere hundre produkter er også veganske. Dette gjelder på tvers av alle våre produktkategorier.

Yves Rocher er et varemerke som har planter som basis i alle produktene. Det er dette som har bidratt til vår identitet som ble skapt for over 60 år siden.

Alle våre produkter er basert på planter som er studert av våre vitenskapelig eksperter: vi velger blant mer enn 1100 ingrediensermed vegetabilsk og naturlig opprinnelse. De velges ut basert på hva som gir de beste kosmetiske fordelene for hvert produkt, de skal respektere hudens integritet og samtidig gi minimal påvirkning av planeten.

Våre produkter anses å være 100% vegetariske, hundrevis av produktformler er veganske, og de inneholder ingen ingredienser med animalsk innhold.

sowimage

Når det ikke finnes tilfredsstillende alternativ tillater vi oss å bruke enkelte naturlige ingredienser fra dyreriket som ikke skader dyrene (naturlige stoffer som honning eller bivoks). Disse derivatene brukes for å bidra til effektiviteten hos formler og forbedre brukernes sensoriske opplevelser. Vi har forpliktet oss til å tilby våre kunder veganske alternativ for sminke, f.eks. mascaraer i 2021.

Hva er forskjellen mellom vegansk og vegetarisk makeup?

Et vegetarisk kosmetikkprodukt er et produkt som ikke inneholder noen ingredienser fra et dyrs kropp (kollagen, animalsk fett etc.). Vegansk kosmetikk inneholder ikke noen ingredienser fra et dyrs kropp eller fra dyreproduksjon (egg, melk, honning, bivoks etc.) eller ingredienser som på noen måte innebærer utnyttelse av dyr.

Finnes det sertifiseringsmarkering for veganske kosmetiske produkter?

Det finnes flere veganske sertifiseringsmerker som f.eks. Vegan Society, PETA og One Voice. Disse markeringene sertifiserer enten et varemerke i sin helhet eller produkter enkeltvis. De aller fleste merkene utsteder ikke sertifiseringer til selskaper som eksporterer til Kina ettersom de kinesiske myndighetene selv kan beslutte å teste kosmetiske produkter, uavhengig av varemerke, før eller under lansering på deres territorium.

Cruelty Free-sertifiseringen vitner om fravær av dyreutnyttelse, f.eks. dyreforsøk. Dyreforsøk på kosmetiske produkter har vært forbudt siden 2013 i Europa.

Finnes det regler for vegansk makeup?

Det finnes ingen regler som styrer begrepet "vegan" og derfor finnes det ingen regulerende definisjon av et vegansk produkt.

 

sowimage

Hvordan er det med dyreforsøk?

Vi har ikke testet på dyr siden 1989.

Vi tester ikke og støtter aldri dyreforsøk på våre ferdige produkter eller de ingrediensene som produktene inneholder. Dette er ikke noe nytt, vi engasjerte oss veldig tidlig i kampen mot dyreforsøk. I 1989 besluttet Yves Rocher på en banebrytende måte innen kosmetikkindustrien å stoppe dyreforsøk for våre ferdige produkter og erstatte dem med alternative metoder. Dette initiative gav oss SPA Gold Medal i 1992.

Nå vet du mer om begrepet "vegan"!

Er vegansk kosmetikk en avgjørende faktor for deg?

Share

Produktet er lagt til i din ønskeliste.Se min ønskeliste.