ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Tilbake

Agave, den nye stjernen i våre hårprodukter!

Agave kommer opprinnelig fra Mexico og er fantastisk bra for håret ditt, her får du svar på hvorfor!

sowimage

Agave har fått sitt navn fra de tykke grågrønne bladene som kan opptil 20 meter brede. Planten, som opprinnelig kommer fra Mexico, brukes flittig i både matlaging og kosmetiske produkter. Yves Rocher bruker Agave som aktiv hovedingrediens i vår hårpleieserie. Vil du lære mer om denne fantastiske planten? La oss fortelle hvordan vi dyrker, steller og høster den inn.

Blå Agave

Vi henter våre planter fra Mexico, der de opprinnelig stammer fra. Agavens evne til å bygge opp energireserver i form av sukkerarter i bladenes kjøttaktige masse, som kalles fruktaner, er optimalt for det tørre klimaet. Tidsrommet fra planting til innhøsting er mellom 8 og 12 år, og i det tidsrommet steller bøndene godt med plantene slik at veksten fremmes. I løpet av denne tiden fylles hjertet av planten seg langsomt opp med fruktaner, noe som er meget viktig for utviklingen, tilveksten og toleransen for ekstreme værforhold. Bladene fjernes når planten har samlet opp maksimalt med konsentrat av fruktaner. 

sowimage

Hvilke fordeler har Agave i kosmetiske produkter?

Våre botaniske skjønnhetsforskere har lykkes med å finne Agavens hemmelige evne til å ta vare på og beskytte fruktaner, en kraftfull kilde for tilvekst. Fruktaner har aldri tidligere blitt brukt som aktiv ingrediens i skjønnhetsprodukter. Fruktanene arbeider aktivt med å forsterke håret fra hodebunnen (der styrken i håret bygges opp). Agavens aktive ingrediens har en evne til å fordoble mikrosirkulasjonen slik at hårrøttene i hodebunnen får næring og håret kan vokse seg sterkere og vakrere. Lykkeligvis finner du denne aktive ingrediensen i alle våre hårprodukter! 

sowimage

Visste du dette? 

Agave brukes først og fremst til å fremstille tequila. Når planten er ca 12 år fjernes de saftige bladene fra Agave Tequilana (for tequila) eller Agave augustifolia (for mezcal) og hjertet av planten (Piña) bevares. Etter at Agaven har vært tørket i ovn i flere dager, fordeler man hjertet av planten for å utvinne saften, som ved dette stadiet er blitt fermentert. Denne alkoholholdige destillerte drikken, også kalt ”pulque” eller ”maguey”, er typisk for Mexico.  Agave tequilana produseres også som sirup, kalt agavenektar. Den lange reduksjonsprosessen gjør at plantens saft (aguamiel) blir rik på fruktose og kan brukes blant annet som erstatning for raffinert sukker.

sowimage

Nå når du vet mye om planten Agave, hvilken sjampo velger du? Del dine synspunkter i kommentarfeltet nedenfor!

Share

Produktet er lagt til i din ønskeliste.Se min ønskeliste.