Du får et VALGFRITT PRODUKT uten ekstra omkostninger. Oppgi SUMMER21 t.o.m. 11/5.
Yves Rocher
Tilbake

Hva er egentlig «biologisk nedbrytbart»?

Hva er egentlig biologisk nedbrytbarhet, og hvordan fungerer det? Hvilken innvirkning har det på miljøet? Er alt biologisk nedbrytbart? Vi har svarene!

Det talas ofta om biologisk nedbrytbarhet, men det är få som vet exakt vad det är. Men det ska vi göra ändring på – vi avslöjar allt du behöver veta om biologisk nedbrytbarhet!

Hva innebærer det at et produkt er biologisk nedbrytbart? 

sowimage

Vi tar det fra begynnelsen: Biologisk nedbrytbarhet er et produkts evne til å brytes ned til karbondioksid og mineraler, med hjelp av snille små

mikroorganismer (det vil si bakterier, sopper, alger etc) som tar seg av jobben.  
 
Alt, uavhengig av om det er økologiske produkter eller ikke, er biologisk nedbrytbart – det er bare et spørsmål om tid. Det er derfor viktig at produktet

ENKELT kan brytes ned. 

 
 Det er ikke spesielt komplisert å finne ut hvor enkelt et produkt kan brytes ned. Man må ta med følgende i beregningen: 

1/ Graden av nedbrytning: I hvilket stadiet av nedbrytningen er produktet ved målingen? 

2/ Nedbrytningshastighet: Hvor lang tid tar det før produktet brytes ned? 

Hvorfor er det viktig at et produkt enkelt kan brytes ned? 

Man sier at et produkt enkelt brytes ned dersom det ”forsvinner” om den skulle havne ute i naturen, og dersom det ikke har noen negativ innvirkning på vann eller vannlevende organismer. Dersom et produkt kan returneres til naturen og ikke påvirker den negativt, kan produktet altså sies å være enkelt å bryte ned. Og jo raskere det brytes ned, desto bedre!

sowimage

Hvilke av Yves Rochers produkter kan enkelt brytes ned? 

Som du vet er Yves Rocher like opptatt av naturens skjønnhet som kvinnenes skjønnhet. Derfor er det viktig for oss at alle våre rense- og skummende produkter (som skylles av med vann) enkelt skal kunne brytes ned. Og hvis de ikke gjør det? Da kommer de ikke ut på markedet. På Yves Rocher tar vi naturen på største alvor! 

Hvordan går det til, mer konkret? Vi gjennomfører mange forskjellige tester i laboratoriet

  • Steg 1: Vi er veldig nøye med å velge ut ingrediensene på bakgrunn av deres nedbrytningshastighet. 
  • Steg 2: Deretter utvikler vi flere forskjellige formler som inkluderer disse ingrediensene. 
  • Steg 3: Alle formlene analyseres i vårt laboratorium. Den vi til slutt bestemmer oss for – vinneren – er den med best nedbrytningsegenskaper. 
sowimage

 Et eksempel: 

Silikoner er stoffer som ikke like enkelt brytes ned. Derfor sluttet vi å bruke silikoner i våre sjampoer allerede i 2010. Les mer om silikoner her

Et siste eksempel (det er vanskelig å slutte å prate om noe som engasjerer oss så mye som miljøet): 

Tidligere inneholdt nesten alle peeling-produkter mikroplast. I Frankrike ble det forbudt å bruke mikroplast i begynnelsen av 2018 og EU Chemicals Agency (ECHA) har nå foreslått et forbud mot mikroplast i all kosmetikk i EU innen 2020 (bra for miljøet og bra for deg!). Men ettersom vi på Yves Rocher har eksperter som undersøker ingrediensenes innvirkning på miljøet – for eksempel biologisk nedbrytbarhet – fjernet vi mikroplast allerede to år før det ble forbudt i Frankrike.   
 
Våre fantastiske eksperter som jobber med å finne frem formler, erstattet mikroplast med et eksfolierende pudder med 100 % ingredienser med naturlig opprinnelse, som ikke påvirker produktenes kosmetiske kvalitet. Som sagt – bra både for deg og for miljøet!