Du får et VALGFRITT PRODUKT uten ekstra omkostninger. Oppgi SUMMER21 t.o.m. 11/5.
Yves Rocher
Tilbake

Med fokus på Monoi

Elsker du også den uimotståelige duften av monoï, duften som fører tankene til sol og ferie? Da er dette noe for deg! I denne artikkelen får du vite alt om monoï og den berømte tahitigardeniaen.

sowimage

Tahitigardenia: tradisjon, enkelhet og ektehet 

I det vulkanske og kalkrike landskapet i Polynesia blomstrer tahitigardeniaen. 

Denne tropiske busken kan bli fire meter høy og blomstrer hele året, men den er mest intensiv i den sydlige halvklodens sommerperiode (oktober til januar).  De hvite blomstene har en fantastisk nydelig duft! 

Den polynesiske befolkningen har tatt tahitigardeniaen til sitt hjerte – denvakre blomsten er et symbol for hele regionen og for Tahiti. 

 

sowimage

Monoï: urgammel skjønnhetspleie 

Polynesierne har brukt monoï som hovedingrediens i  skjønnhetspleie og parfyme for hele familien i århundrer. 

Den tradisjonelle fremstillingsmetoden var å blande tahitigardeniaens kronblader med nyrevet fruktkjøtt fra modne kokosnøtter. 

 

sowimage

Respekt for naturen og for mennesket 

Tahitigardeniaen som brukes i produktserien Monoï de Tahiti finnes kun i Polynesia og er beskyttet og sertifisert i henhold til en opprinnelseskontroll.
Kontrollen garanterer ikke bare ektheten, den sikrer også kvaliteten og den lokale produksjonen. 

Tahitigardeniaen dyrkes på en bærekraftig måte; den vannes sparsomt og gjødsles kun med naturgjødsel. Blomstene plukkes for hånd mens de fremdeles er knopper.

sowimage

Därefter förädlas de till monoiolja genom en kontrollerad metod där knopparna får ligga och dra i copraolja (fruktkött av kokosnöt som torkats i solen) i tio dagar.

Eftersom vi har stor respekt både för naturen och människan är vi noga med att anskaffa våra ingredienser på ett ansvarsfullt sätt. Därför har vi en lokal samarbetspartner. Yves Rochers monoiolja är resultatet av den här regionens unika och uråldriga kunnande och en genomtänkt produktion.

sowimage

Elsker du også Monoï? Del dine synspunkter om den!