Ringblomst

BOTANIKK

LATINSK NAVN

Calendula officinalis

NORSK NAVN

Ringblomst, calendula

FAMILIE
Asteraceae

OPPRINNELSE
Middelhavsområdet

PLANTENS GENIALITET: FORFØRELSE

Eng med ringblomster i La Gacilly, Frankrike ©François Lacour

PLANTENS OPPRINNELSE

Ringblomsten er en symbolsk blomst som har vært dyrket på Yves Rochers avlinger i La Gacilly i Bretagne siden 1979. Den sås direkte i jorden i mars og april og høstes inn ved blomstringen i juli. Blomstenes sterke branngule farge har gjort de magnifikke blomsterengene kjent i byen. Den er tilpasset det lokale klimaet og trenger ikke vannes, og som alle andre planter i La Gacilly dyrkes den økologisk. Yves Rocher foretrekker dyrket ringblomst fremfor vill ringblomst ettersom den har større blomster som inneholder mer av de aktive ingrediensene.

Innhøsting av ringblomster i La Gacilly, Frankrike ©François Lacour

PLANTENS GENIALITET: FORFØRELSE

Ringblomsten følger solens gang. Den trekker seg sammen om natten og vikler seg ut når solen går opp. Det er da den bruker sine blomsterblader, som i selve verket er formet som tunger, for å lokke til seg insekter. (...) Insektene setter seg på de tubeformede blomstene, en hanblomst eller en hunblomst, og overfører pollen fra en ringblomst til en annen og sørger på den måten for blomstens forplantning.

VÅRT EKSTRAKT

Når håret utsettes for ulike miljøfaktorer mister det sin glans og sin mykhet. Ringblomsten, som både er en pynteplante og en medisinalplante, brukes tradisjonelt pga sine mykgjørende egenskaper og er kjent for sine beroligende og antioksiderende egenskaper.

Yves Rochers forskere har utviklet en metode for utvinning av ringblomstens aktive ingredienser som gjør at de kan kontrollere hele prosessen, fra blomsterfeltet til produktene. (...)Tester på sjampoen i produktserien Botanical Expertise Hair – Shine, der ringblomst inngår, viser at etter fire ukers bruk synes 80 % av kvinnene som har brukt produktet at håret er blitt silkemykt og 88 % synes at det har blitt glansfullt*.

*Tester in vivo

RINGBLOMST I VÅRE PRODUKTER

LES MER