ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0

HVEM ER VI?

HVEM ER VI?


Vi ble skapt ut av en kjærlighetshistorie mellom Yves Rocher og Bretagnes natur — dens kyst, myrer, skoger og enger.

Som pionerer innen botanisk skjønnhet jobber vi med å utforske plantenes kraftfulle potensiale for å skape innovative og effektive produkter. Dette gjør vi med den største respekt for naturen og uten å forstyrre det biologiske mangfoldet.

Vi er botanikere, jordbrukere, produsenter og forhandlere av botaniske skjønnhetsprodukter og i over 60 år har vi jobbet for å tilby det beste fra naturen. Fra plante til din hud. Punktum.

VÅR HISTORIE


1930-1979: Skjønnhet for alle

1930

En naturelsker
blir født

Yves Rocher ble født i den lille byen La Gacilly, i Bretagne. Da han som 14-åring mistet sin far, oppsøkte han skogen og kjente at han fant trøst i naturen. Han innså raskt at naturen har en positiv innvirkning på vårt velvære og bestemte seg for å fremstille en egen krem basert på vårkål. Dette var begynnelsen på det som skulle bli konseptet botanisk skjønnhet."

1959

Varemerketskapes

Yves Rocher satt opp sitt eget laboratorium hjemme i sitt barndomshjem. Der fremstilte han botaniske hudpleieprodukter som han senere med stor suksess solgte via postordre, helt uten mellomledd, til mennesker i hele Frankrike.

1973

Et tidløst ikon

Lansering av "Riche Crème Anti-Wrinkle Night Cream"

Med sine eksklusive oljer, i kombinasjon med olje fra tusen roser, tok det ikke lang tid før vårt anti-aging produkt gjorde stor suksess. I dag, 50 år senere, er vårt sortiment av Riche Crème ikonisk for millioner av kvinner over hele verden og hvert femte sekund selges det et produkt fra serien.

1975

Vår botaniske hage
i La Gacilly

I sin hjemby La Gacilly skapte Yves Rocher en botanisk hage, eller som han selv kalte det — et utendørslaboratorium. Der vokser og bevares det i dag 1500 forskjellige plantearter som studeres av våre eksperter. Yves Rochers botaniske hage er medlem i BGCI, Botanic Gardens Conservation International, der den inngår i et internasjonalt nettverk for å dele og spre kunnskap om planter og botanikk.

1979

Fra plante
til din hud

Vi ble botanikere, jordbrukere, produsenter og forhandlere — en komplett verdikjede, uten mellomledd. Dette gjør at vi kan kontrollere alle steg i produksjonsprosessen for å redusere miljøpåvirkningen og tilby en total sporbarhet, fra det frøet vi planter til din hud.

les mer fra 1989 til 2006

1989-2006 : Pionerer innen biologisk mangfold

1989

Slutt på
dyreforsøk

Allerede 15 år før den europeiske reguleringen av dyreforsøk ble innført, var vi pionerer innen skjønnhetsbransjen, da vi bestemte oss for å slutte med dyreforsøk. Tre år senere ble vi tildelt en gullmedalje for vår innsats av SPA — Society for Animal Protection.

Yves-Rocher Foundation

1991

Opprettelsen av
Yves Rocher Foundation

Drevet av sin fars visjon, opprettet Jacques Rocher Yves Rocher Foundation som engasjerer seg for biologisk mangfold. I 2001 ble den aller første Terre des Femmes-prisen utdelt — en pris som skal støtte kvinner som på en eksepsjonell måte engasjerer seg for å beskytte og bevare vår planet. I 2019 fikk stiftelsen oppmerksomhet for sitt 25 år lange og almennyttige arbeid innen området.

1999

Våre avlinger blir
økologisk sertifisert

Vi har 60 hektar økologiske avlinger i La Gacilly, Bretagne, og dyrker i henhold til en agroøkologisk modell. Der dyrker vi blant annet ni ikoniske planter: Kornblomst, Ringblomst, Kamille, Romersk kamille, Mynte, Hornstråle, Blomkarse, Arnika og Isplante.

2004

Innvielse av La Gacilly
Photo Festival

La Gacilly Photo Festival er en populær og oppslukende opplevelse. I tretti ulike utendørsgallerier vises førsteklasses fotografisk kunst som har fokus på vårt forhold til verden og naturen. Det er et arrangement som er helt gratis og tilgjengelig for alle.

2006

Farvel til
plastposer

Allerede ti år før den europeiske begrensningen av plastposer ble innført, sluttet vi helt å bruke plastposer i våre butikker.

LES MER FRA 2017 TIL I MORGEN

2017- I morgon: Opptrapping av vårt engasjement

2017

Lansering av den
første konsentrerte dusjgeleen

Takket være den konsentrerte formelen rommer nå en 100 ml flaske like mange dusjer som en 400 ml flaske. Med andre ord — halvparten så mye plast og CO2 per flaske. En innovasjon vi er meget stolte av.

2019

Det første internasjonale
konsernet som ble
et firma med en Mission

Denne viktige forpliktelsen bekrefter vår bestrebelse om å gjøre firmaets samfunnsoppgave like viktig som den økonomiske virksomheten. Og hva er da vår mission? Den er å ”gjenskape forbindelsen mellom mennesker og natur” og arbeide for allmennhetens beste.

Stamps 100% recycled & recyclable* plastic

2020

100 % resirkulerte og
resirkulerbare plastflasker*

Våre flasker er fremstilt av 100 % resirkulert og resirkulerbar* plast. Dette fører til at vi reduserer vår nyproduksjon av plast med ca 2600 tonn per år**.

* Med unntak av våre lokk, pumper og flasker som inneholder løsningsmidler. **I henhold til våre prognoser for 2021.

2020

100 millioner trær er
plantet - og det er
bare begynnelsen!

Med Plant For Life-programmet, og takket være deres nære samarbeid med 48 NGOs* og foreninger som jobber innen område, jobber Yves Rocher Foundation for å bevare det biologiske mangfoldet rundt omkring i verden. Gjennom Plant For Life-programmet plantes et nytt tre hvert tredje sekund og prosjektet involverer 1 million mennesker i 35 forskjellige land.

*Ikke-statlige organisasjoner

Stamps UEBT certification

2021

Det første franske
varemerket medUEBT-sertifisering

Som et resultat av vårt 20 år lange arbeid innen økologisk jordbruk, ble våre ikoniske planter fra La Gacilly UEBT*-sertifisert. Dette er et nytt og stort steg i vårt bærekraftige arbeid.

*Union for Ethical Biotrade

2021

Faste
skjønnhetsprodukter

Vi lanserer våre faste kosmetiske Green Heroes-produkter. Faste og veganske produkter som inneholder økologisk aktive ingredienser fra La Gacilly. 100% plastfri skjønnhet!

2025

Vår reise
mot B Corp

For å gå enda lenger i vårt bærekraftighetsarbeid har vi tatt sikte på å bli en sertifisert B Corporation. Firmaer som oppnår denne sertifiseringen blir vurdert på alle områder: deres positive innvirkning på eierstyring og selskapsledelse, relasjoner mellom arbeidsgivere og ansatte, arbeidsmiljø samt de produktene og tjenestene de tilbyr. Men for oss handler ikke dette bare om en sertifisering. For oss er det en visjon for vår felles fremtid - en fremtid der firmaer har en viktig rolle når det gjelder innbyggere og forretningsdrift. Vårt ønske er ikke å bli det beste firmaet I verden men å bli det beste firmaet FOR verden.

Stamps 100% recycled & recyclable* plastic

2030

Mer natur
og mindre plast

Vi sikter mot 30 % mindre plast* og 100 % resirkulert og resirkulerbar plast.

*sammenlignet med vår produksjon i 2019 regnet i g/ml produkt.

FRA PLANTE
TIL DIN HUD. PUNKTUM.


I over 60 år har vi vært botanikerer, jordbrukere, produsenter og forhandlere uten mellomledd.

Derfor kan vi alltid garantere kvalitative produkter til lave priser. Fordelen med å gjøre alt selv er at vi har kontroll over hele vår verdikjede.

På den måten kan vi begrense vår miljøpåvirkning, noe vi jobber med daglig.

glisser sur la droite

LA GACILLY


I vår hjemby, i hjertet av Bretagne, der alt en gang startet, finnes i dag en unik plass. Det er en plass som er i stadig utvikling og der våre eksperter, botanikere, forskere og naturelskere engasjert og dedikert jobber for miljøet.

La Gacilly er ikke bare vårt hjerte, det er inkarnasjonen av vår visjon. Våre eksperter, som er drevet av kjærlighet til naturen, studerer plantene i vår botaniske hage — et stort utendørslaboratorium. De dyrker jorden i henhold til økologiske prinsipper og destillerer våre planter i vårt botaniske vannverksted for å utvinne de beste naturlig aktive ingrediensene for huden din.

Det er også her, ved våre produksjonsanlegg som er klassifisert med LPO-beskyttelse (Bird Protection Leagues), at våre produkter ansvarsfullt produseres. I tillegg til produksjonen, finnes det også en unik atmosfære der velvære, å ta vare på deg selv samtidig som du respekterer og bidrar til naturen, er en veldig viktig del.

Byen byr også på fantastiske gastronomiske opplevelser med økologiske og lokale råvarer og den huser mange kunstnere som får uttrykke sin kjærlighet til naturen.

 

BOTANIKERE


Vår botaniske hage: Et utendørslaboratorium med 1500 arter som studeres for å gi optimal kunnskap om planter.

JORDBRUKERE


På våre 60 hektar økologiske og UEBT-sertifiserte jorder, dyrker vi agroøkologisk med respekt for naturens ressurser og for å styrke det biologiske mangfoldet.

PRODUSENTER


93 % av våre produkter produseres i våre tre lokale fabrikker i Bretagne.

FORHANDLERE


Kontroll over vårt distribusjonssystem: Vi har 2069 butikker og 250000 social sellers over hele verden.

Produktet er lagt til i din ønskeliste.Se min ønskeliste.