ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0

Welcome to La Gacilly

Slik arbeider Yves Rocher for biologisk mangfold

I Yves Rochers hjemby La Gacilly i Bretagne, Frankrike, har vi skapt en gigantisk botanisk hage som strekker seg over 2 hektar. Her finnes det over 1500 planter som våre eksperter studerer. Her er det mange arter som kommer fra utlandet og også planter som er utrydningstruede. I tillegg til hagen finnes det 60 hektar med botaniske avlinger der vi dyrker agroøkologisk, noe som innebærer at vi tar hensyn til plantenes naturlige økosystem.

Våre botanikere som jobber i La Gacilly har full oversikt over hvordan livssyklusen ser ut for de forskjellige plantene. De studerer plantene og hvordan de overlever i de forskjellige miljøene. Første prioritering er å ta hensyn til naturen, blant annet for å fremme det biologiske mangfoldet. Dette gjøres ved å dyrke plantene på riktig måte, følge deres naturlige livssyklus og høste dem inn for hånd på riktig tidspunkt. Det brukes også spesialtilpassede maskiner for å ta vare på hver eneste plantedel ved innhøstingen. 

Den botaniske hagen er åpen for gjester slik at mange kan få gleden av å nyte alle de vakre blomstene og plantene som finnes her. Man kan også få følge med på hvordan vi arbeider for å få en bedre og bærekraftig verden. Det gjør vi blant annet gjennom vårt arbeid med å skape enger og planteområder som fremmer det biologiske mangfoldet. 
 

Map of La Gacilly

la-gacilly-image3s2.jpg

Blomstenes betydning

I våre produkter inngår botaniske aktive ingredienser fra forskjellige blomster som dyrkes og høstes inn i La Gacilly. Blomstene bidrar til det biologiske mangfoldet ved å lokke til seg bier og sommerfugler som spiser deres nektar og deretter sprer pollen videre til andre planter og blomster. Hver blomst høstes inn ved et spesielt tidspunkt i løpet av året. Noen av blomstene vi dyrker er: kamille, kornblomst, hornstråle og arnika.

Alle har forskjellige egenskaper, som arnika som bidrar til å gi myke hender og hornstråle som har fuktighetstilførende egenskaper. Kornblomst har beroligende egenskaper som er perfekte å ha i våre øyemakeupfjernere og kamilleblomsten passer perfekt i kremer for dem som har ømfintlig hud. I april plantes og sås det frø til mange forskjellige blomster, mens noen blomster må plantes allerede i begynnelsen av mars, som f.eks. tysk kamille.  

Innhøstingen av blomstene starter i mai og fortsetter til slutten av oktober. Kamillen høstes inn allerede i midten av mai da den blomstersorten begynner å blomstre tidlig, mens den romerske kamillen plukkes inn senere, i slutten av juli til midten av august. Kornblomst og arnika høstes inn i juni og hornstråle i slutten av oktober, noen ganger så sent som i begynnelsen av november. 

Etter at blomstene er høstet inn skal de tørkes. Ettersom de inneholder 60 - 80% fuktighet må de tørkes i en varmluftsovn i ca 20 timer. Deretter begynner prosessen med å utvinne botaniske aktive ingredienser fra blomstene.

Her nedenfor finner du noen av de produkter som inngår i vårt sortiment og som inneholder aktive ingredienser fra respektive blomster. 
la-gacilly-camomile-p.jpg
Copyright : Emmanuel Berthier

Camomile

la-gacilly-cornflower-p.jpg
Copyright : Emmanuel Berthier

Cronflower

la-gacilly-middagsblomma-p.jpg
Copyright : Emmanuel Berthier

Middagsblomma

la-gacilly-arnica-p.jpg
Copyright : Emmanuel Berthier

Arnica

Produktet er lagt til i din ønskeliste.Se min ønskeliste.